Sürücü sayısı azaldı, yük ve navlun arttı
Sigorta, bakım, ekipman ve ücretlerden kaynaklanan maliyet enflasyonu, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu da navlun patlaması sonucunu getirdi. Artık daha çok yük, daha az sayıda sürücü ile taşınıyor.
Navlun ödemelerinin temsili, bir önceki yıla göre% 27,5 ve Şubat ayından% 7,9 daha yüksek oldu. Bu, son dört ayda veri kümesinde kaydedilen tüm zamanların üçüncü en yüksek seviyesi oldu.
Raporun yazarı ACT Research’ten Tim Denoyer, “Bu ay neredeyse grafiğin dışında kalan navlun oranı trendlerinde güçlü ivme devam etti ve yolda bir eksen ayarlaması seziyoruz” dedi.
Denoyer, “Bu navlun hacmindeki hareket, envanter seviyeleri, tüketici eğilimleri ve ABD limanlarına demirlemiş navlun birikimiyle desteklenen iyimser bakış açımızla tutarlıdır” dedi.
Sürücü işe alım sorunları, taşıyıcı büyümesini sınırlarken, işletme maliyeti her zamankinden daha hızlı büyüdü. Benzer bir senaryo, 2017-18 yük patlamasının sonunda da yaşanmıştı. Sigorta, bakım, ekipman ve ücretlerden kaynaklanan maliyet enflasyonu, tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesine neden olan bir yıllık navlun patlamasının ötesine geçti. Freightos Baltic Exchange’e göre, 2019’da Çin’den Los Angeles’a 1400 dolara mal olan konteynerler şu anda yaklaşık 5.000 dolara mal oluyor.
SÜRÜCÜ SAYISI TÜM ZAMANLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Küçük ve orta ölçekli taşıyıcıları temsil eden Kamyon Yükü Taşıyıcıları Birliği (TCA) verilerine göre, sürücü oranı bu yıl tüm zamanların en düşük (4.6) seviyelerine indi. Bu değer 2017 sonunda 6 seviyelerindeydi.
Taşıyıcılar talebe ayak uydurmak için mücadele ederken, sigorta maliyetleri gelirin yüzde biri olarak bir sıçrama yaptı. TCA verileri, sigorta maliyetini 2021’in ilk iki ayında %16’lık bir sıçrama yapan gelir yüzdesi olarak göstermektedir.
Bu sayı, yollarda daha fazla olmanın getirdiği artan risk ve kısıtlamalar gevşedikten sonra artan trafik nedeniyle ayrılan rezervlerin artmasından etkilenebilir.
Daha fazla sürüş de daha fazla bakım anlamına gelir. Buradan kamyonların daha yüksek millerde çalışacağı ve daha fazla bakıma ihtiyaç duyacağını görmek mümkün. TCA verilerine göre ise , bakım maliyetleri geçen yıla göre %11 arttı.
Kullanılmış kamyon fiyatları da 2018 seviyelerini aştı, bu da taşıyıcıların ek talebi karşılamaya çalışmak için eski ekipmanlara daha fazla para harcadıkları anlamına geliyor. Eski ekipmanlara daha fazla harcama yapmak, gelecekte de devam eden maliyet enflasyonuna katkıda bulunacaktır. kaynak